Köksrenovering & Badrumsrenovering – Spara pengar

tt starta igång med en köksrenovering är för många ett väldigt stort projekt. Det spelar sällan någon roll om man har valt att göra renoveringen på egen hand eller om man vill ta hjälp av en hantverkare. Inför en renovering är det mycket som man måste ordna. Möblemang ska täckas över eller flyttas ut, ny inredning ska köpas och verktyg ska köpas in.

 

Majoriteten av alla som ska renovera köket börjar med att sätta upp en budget. Pengarna är här en mycket viktig del som kan vara avgörande för om du kommer att kunna utföra din renovering eller inte. De allra flesta vill se till att komma undan så billigt som möjligt och vi klandrar inte. Det är bra att hålla ögonen öppna, jämföra priser på material och ta till knep som gör renoveringen billigare. Här kommer du att få läsa om några riktigt bra tips som gör att du får mer pengar över i plånboken.

 

Hyr istället för att köpa

Inför en renovering av köket kommer du att behöva en hel del verktyg. Ett mycket vanligt misstag är att man köper in allt, istället för att hyra. Att köpa verktyg är kostsamt och dessutom kommer du att behöva dras med verktygen när renoveringen är klar – verktyg som du kanske aldrig använder igen. Vi rekommenderar att du hyr eller lånar från vänner eller bekanta i den mån det går.

 

Jämför priserna

Nuförtiden kan du använda internet till nästan precis allt. Det betyder att du kommer att kunna använda dig av det när du ska jämföra priser. Se till att du försöker jämföra kostnader på så många saker som möjligt. Det kan vara att du jämför kostnader för virke, verktyg, skruvar och spikar, men det kan också handla om att du tar in offerter och jämför priserna på hantverkare som du vill anlita.

 

Finansiera på rätt sätt

Många väljer att finansiera sin renovering av köket med hjälp av ett lån, men det finns många olika låneformer att välja mellan. Vill du spara pengar ska du se till att välja en låneform som också hjälper dig med detta. De vanligaste lånen i samband med köksrenovering är medlemslån, blancolån eller att baka in renoveringslånet i bolånet. Läs på så att du hittar en låneform som passar dig!