Posted in: Badrums-tips, Hur hittar man rätt delar?, Normalstorlekar

Badrumstrender 2020

Trots rådande omständigheter blomstrar badrumsbranschen, eller det kanske beror på rådande omständigheter. På grund av omständigheterna spenderar vi mer tid hemma och ännu mer tid i badrummet, därför blir det också ännu viktigare att verkligen trivas i sitt eget hem. Nedan kan du läsa mer om vilka trender som gäller för badrumsrenovering stockholm nu och hur du kan följa trenden utan att spendera hela din månadslön.

Naturen flyttar in

Under slutet av 2019 och definitivt under 2020 går det en tydlig trend i att göra sitt badrum till en oas. Tidigare år har det gått olika trender i att göra badrummet så stilrent och industriellt som möjligt och de bitarna finns fortfarande delvis kvar, samtidigt är den stora trenden 2020 att använda fler naturliga material för att renovera badrum stockholm, färger och levande växter.

Att göra badrummet till en oas är en smart investering. Dels eftersom det lättare ger dig tid och plats för avkoppling och dels för att du spenderar mer tid i badrummet varje dag än du kanske är medveten om. Om du vill följa rådande trender kan du inspireras av naturen omkring dig och välja färgskalor som återfinns i naturen. Exempelvis är brunt, beiget, grönt och vissa nyanser av gult, oranget och blått väldigt heta för badrum just nu.

Det är förstås viktigt att ditt badrum fyller en praktisk funktion också. Till exempel är det viktigt att det finns tillräckligt med förvaringsutrymmen i ditt badrum. På det sättet kan du också skapa en mer avslappnad oas om du gömmer dina saker i snygga lådor och liknande utrymmen.

Tips på prisvärda lösningar

Med utgångspunkt i den rådande trenden med naturliga material, växter och färger hämtade från naturen kan du enkelt följa trenderna utan att det kostar dig särskilt mycket. Några enkla knep som kan vara värda att fundera på är att exempelvis köpa en grön växt som trivs i badrumsmiljö eller att byta ut alla tandborstmuggar eller krokar till färger som är trendiga just nu. På det sättet kan du ta del av trenden utan att spendera alla besparingar. Du kan också välja att byta ut textilier på samma sätt och välja färger som passar ditt badrum och som är trendiga.

Om du har en större budget och ändå går i renoveringstankar kan det vara värt att investera i att exempelvis byta färger på kakel och andra större omkostnader också. Det gäller både om du vill följa trenderna och om du vill göra ditt badrum till en mysig oas.